Servicii
PSIHOLOGIE CLINICĂ
Evaluarea psihologică a stării de sănătate psihică pentru desfăşurarea unor activităţi care presupun examinare psihologică. Investigarea şi psihodiagnosticul tulburărilor psihice şi a altor condiţii de patologie care implică în etiopatogeneză mecanisme psihologice. Rapoarte psihologice care includ evaluarea cognitivă, neuropsihologică, comportamentală, emoțională.
Evaluare pentru comisia de handicap și CES pentru copii și adulți (documente eliberate cu timbru).
CONSILIERE PSIHOLOGICĂ
Un proces prin care persoanele sunt ajutate să depășească sau să rezolve unele probleme care intervin în viața lor (luarea de decizii, îmbunătățirea relațiilor, situații de criză, analiza emoțiilor, a gândurilor, a percepțiilor și a conflictelor interne, dezvoltare personală, optimizare…) prin oferirea unui suport de către un profesionist cu studii finalizate, certificat și acreditat în domeniul consilierii psihologice. Consiliere este un proces de asistare a funcționalității normale a clientului, pentru atingerea scopului urmărit. Rezultatul cel mai important este acela de a-l învăța pe client să devină propriul lui consilier.
PSIHOTERAPIE COGNITIV-COMPORTAMENTALĂ
Psihoterapia se diferențiază de consilierea psihologică, însă cuprind unele arii de competență comune. Psihoterapia spre deosebire de consiliere are o acțiune mai profundă în ceea ce privește aria de intervenție (tulburări mai grave, probleme de personalitate, situații de criză) și implică folosirea unor tehnici și metode care ajută la remedierea sau vindecarea problemelor. Psihoterapia cognitiv-comportamentală este o terapie care se focalizează pe modul în care gândiți și vă comportați. Există foarte multe studii care au evidențiat faptul că psihoterapia cognitiv-comportamentală este la fel de eficientă în tratarea tulburărilor psihice (depresie, anxietate, fobii), precum medicația.
MUZICOTERAPIE
”Terapia prin muzică este un cadru terapeutic în care comunicarea dintre client şi terapeut se realizează cu ajutorul sunetelor, în scopul reabilitării, vindecării, prevenţiei, sau/și a dezvoltării personale, de către o persoană specializată în terapia prin muzică”. (L.Bunt, 2002)
PSIHOLOGIA MUNCII
Evaluare, selecţie şi expertiză psihologică în vederea angajării, autorizării/menţinerii în funcţie sau la solicitarea instituţiilor abilitate.
PSIHOLOGIA TRANSPORTURILOR
Evaluarea în scopul avizării psihologice pentru obținerea permisului de conducere.